Dobra stran spleta

Spremljajte dosežke slovenskih digitalnih ustvarjalcev, ki domujejo na domeni .SI. Najboljše .SI strani ustrezajo najsodobnejšim spletnim standardom in trendom, imajo dodelano uporabniško izkušnjo ali grafično podobo, ki izstopa iz spletne sivine.

parlameter.si

Parlameter

Parlameter

Parlameter je orodje, ki z analizo glasovanj in transkriptov nastopov lajša spremljanje dela v

državnem zboru. Gre za projekt, ki ni vsebinsko angažiran ali politično opredeljen, pač pa

orodje, katerega izsledki šele omogočajo nadaljnjo poglobljeno interpretacijo. Poslanci in poslanske

skupine imajo profil z osnovnimi informacijami, zadnjimi aktivnostmi, prikazi (so)delovanja na sejah in

glasovanjih. Vključene so tudi statistične in jezikovne analize ter vizualizacije razmerij. Za razliko od vseh podobnih iniciativ v drugih državah, se Parlameter ne konča na lastnem spletnem mestu: Parlameter kartico lahko vdela kateri koli medij.

 

Lastnik spletne strani:

Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja

Izvajalec spletne strani:

Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja

Zapri

Predlagajte stran

Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI