Dobra stran spleta

Spremljajte dosežke slovenskih digitalnih ustvarjalcev, ki domujejo na domeni .SI. Najboljše .SI strani ustrezajo najsodobnejšim spletnim standardom in trendom, imajo dodelano uporabniško izkušnjo ali grafično podobo, ki izstopa iz spletne sivine.

www.daruj.si

Daruj

Daruj

Delež Slovencev, opredeljenih za darovanje organov, znaša le 0,25 %. Ljudje se zaradi slabe

informiranosti in strahu ne odločajo za to. V kampanji, katere del je spletna stran www.daruj.si, so se osredotočili na čakanje, ki večini ljudi v vsakdanjih situacijah predstavlja neprijetno izkušnjo. Da bi ljudje dojeli pomen čakanja na organe, so jih nagovorili na mestih, kjer čakajo. Pri širjenju sporočila so jim na pomoč priskočila številna podjetja in organizacije, saj so, ob lansiranju kampanje, na svoja spletna mesta naložili preloader, ki je ob prvem nalaganju prevzel njihovo spletno mesto in obiskovalcem ponudil nepričakovano izkušnjo.

Lastnik spletne strani:

AV studio d.o.o.

Izvajalec spletne strani:

AV studio d.o.o.

Zapri

Predlagajte stran

Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI