Preberi.si

V kategoriji Javni sektor smo za spletni video Imej.si prejeli zlato Diggit nagrado.

Vse, kar moramo vedeti o domenskem sporu

Objavljeno: 07. 04. 2018Avtor: Imej.si

Internet je danes izjemno pomemben medij, ki marsikomu predstavlja pomemben vir dobička ali podporo pri poslovanju, prav tako pa pomaga ustvarjati javno podobo posameznikov in podjetij. Da ne bi prihajalo do zlonamerne...

Netko nagrade podeljene

Objavljeno: 27. 02. 2018Avtor: Imej.si

Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si sta s podelitvijo nagrad zaključila natečaj za najodličnejše digitalne projekte v letu 2017.

Strani

Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI